Instagram har lanserat en rad nyheter under årets första månader, både bra och mindre bra nyheter bör kanske tilläggas. Speciellt en av nyheterna har varit efterfrågad av både frekventa och mindre frekventa användare sedan länge.

DIREKTPUBLICERING

Är du ett företag eller byrå kan du nu äntligen publicera inlägg automatiskt. Det går tyvärr ännu inte direkt genom Instagram-appen, vilket har fungerat sedan lång tid tillbaka via exempelvis Facebook.

För att du skall kunna tidsinställa dina inlägg behöver det ske genom någon av Facebooks/Instagrams samarbetspartners, exempelvis Falcon eller Hootsuite

Det har tidigare gått att tidsinställa inlägg genom en tredje part, men du har ändå behövt godkänna och publicera inlägget när det väl skall publiceras, vilket har blivit lite av ett stressmoment för ett företag med många olika konton som skall hanteras.

En välkommen nyhet och säkert ett uppsving i försäljningen för de som redan är partners med Facebook.

VILKA ÄR FÖRDELARNA?

+ Dina inlägg publiceras nu automatisk även att du för tillfället kanske inte är tillgänglig.

+ Dina inlägg kan tajmas till den bästa tiden för din målgrupp.

+ En administratörer behöver inte längre ha inlogg till Instagramappen för att hantera inläggen. Vilket är en stor fördel gällande säkerheten för ditt Instagramkonto.

VILKA ÄR NACKDELARNA?

– Tidigare kanske man gjorde en extra koll så att stavningen är rätt eller att tajmingen är perfekt.

– När man schemalägger är det lätt att glömma bort när ett specifikt inlägg verkligen publiceras och du hinner kanske inte stoppa utskicket i fall något oförutsett skulle hända. Du kan självklart alltid ta bort ett inlägg, men det kanske redan är för sent?

– Eftersom man har mindre koll när det tidsinställda inlägget publiceras får man en sämre överblick över inkommande kommentarer och det blir svårare att ge snabb respons.

HAR DU FRÅGOR?

Behöver du hjälp eller en guidning om hur du effektivt kan använda dig av Sociala Medier för ditt företag eller produkt?

Kontakta oss gärna på 08-51 51 00 01!