Nu går det inte längre att skjuta upp krypteringen av trafiken på din hemsida. Google Chrome, som är världens populäraste webbläsare meddelade nyligen att de från och med juli 2018 kommer att flagga alla sidor som inte följer de nya rekommendationerna om krypterad trafik.

Med okrypterade sajter menas alltså sajter som inte har ett ssl-certifikat installerat på sin hemsida och som därför anses som osäkra, det vill säga sajter utan https.

Kort och gott handlar det om att sidor som har ett ssl-certifikat installerat på sin ”hemsida” kommunicerar krypterar mellan webbläsare och webbserver. Sidor som inte har detta kommunicerar okrypterat med servern, vilket kortfattat betyder att det är mycket lättare för andra att kunna kapa sidan och läsa av trafiken.

Allt fler transaktioner flyttar ut på webben och då tvingas naturligtvis även de kriminella att följa efter. För så lite som 100 dollar kan egentligen vem som helst köpa en liten apparat som suger åt sig information från okrypterade sajter, på till exempel ett kafé eller offentligt rum,. Eftersom de flesta många gånger använder samma lösenord på flera olika ställen kan ett enstaka lösenord öppna upp många dörrar till ditt personliga liv och tillgångar.

Kostnaden för själva ssl-certifikatet är oftast inte mer än några hundralappar, och i värsta fall ca 1 500 kronor om året.

Skjut inte problemet framför dig, kontakta Adlounge redan idag så hjälper vi dig med att säkra din hemsida. Ring oss på 08-51 51 0001 så berättar vi mer!